Syarahan B.Arab Ihtifal KAFA 2011

Tahnik Muhammad Uwais

Thursday, April 5, 2012

Syukur, dan akan terus mencuba lagi

0
Alhamdulillah, tanggal 31hb Mac 2012 yang lalu, saya telah mewakili Zon Bota ke Majlis Tadarus al-Quran Sekolah-sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia tahun 2012. Saya menyertai pertandingan Hafazan Juzuk 30 (Rendah). Sebelum pada itu , saya telah memperolehi Johan Peringkat Zon Bota yang menampilkan 16 buah sekolah.

Kali ini mencuba nasib peringkat Daerah Perak Tengah. Namun sebagaimana jangkaan , saya gagal menjawab satu daripada 6 soalan yang dikemukakan oleh Hakim Fatih. Maka bersandar dengan itulah saya bersyukur dengan hanya memperolehi tempat kedua secara keseluruhan.
Pengumuman keputusan dibuat oleh ayah saya sendiri selaku Pengerusi Jemaah Hakim Daerah Perak Tengah. Pasrah dan akur dengan keputusan hakim yang muktamad.

Selesai sahaja majlis tersebut, ayah , umi , saya dan adik dibawa oleh ayah ke satu majlis kenduri selebriti Imam Muda Hassan di Kg Sungai Wangi, Ayer Tawar. Seronok melihat sendiri pasangan tersebut yang telah diijabkabulkan pada bulan sebelumnya. Manis dan segak kedua-dua mereka. Tahniah dan syabas buat Imam Muda Hassan & Ustazah Ulfa. Kami berkemsempatan bergambar dengan mereka.

Moga rumah tangga yang dibina oleh Imam Muda Hassan dan kita semua kelak memperolehi rahmat disisi-Nya.

No Response to "Syukur, dan akan terus mencuba lagi"

Memori Indah ...

Memori Indah ...

Kongsi Pengalaman Ayah Umi

Family Day 2010 @ Cinta Sayang Resort